FAQ

Veelgestelde vragen

Om het u gemakkelijk te maken hebben we de meest gestelde vragen aan onze klantenservice al voor u beantwoord. Klik hieronder op een of meerdere veelgestelde vragen.

Hoe wordt de startdatum van levering bepaald?

Green Dutch Energie hanteert een overstap termijn van 25 werkdagen. De eerstvolgende mogelijkheid om geleverd te krijgen is op werkdag 26. In bijzondere gevallen kan er worden afgeweken van de standaard overstapprocedure. Neemt u hiervoor contact op met 070 216 28 71 of mailen via ons contact formulier. Zij kunnen u verder helpen en de mogelijkheden doornemen.

Waarom is de startdatum later dan verwacht?

Volgens de gegevens in het landelijk contractenregister heeft u nog elders een lopend energie contract met een bepaalde looptijd. De einddatum van dit contract is de startdatum van ons contract waarmee we een opzegboete van uw vorige leverancier voorkomen.

Wanneer worden er meterstanden opgevraagd?

Ongeveer 1 dag voor de startdatum van de levering ontvangt u van ons een e-mail waarin wij u vragen om uw meterstanden door te geven. Uw meterstanden hoeft u niet eerder aan ons door te geven.

Wanneer wordt de hoogte van het nieuwe voorschot bekend gemaakt?

7 werkdagen voor de start van de levering ontvangt u van ons de bevestiging per e-mail met daarin de hoogte van het door ons voorgestelde voorschotbedrag. Het voorgestelde voorschotbedrag is berekend op basis van het historisch verbruik van uw aansluiting. Mocht het zijn dat ons voorstel afwijkt, neemt u dan contact op met onze klantenservice. Dan passen wij, indien nodig, uw voorschot aan.

Wanneer wordt het eerste voorschotbedrag in rekening gebracht?

Het moment waarop er geïncasseerd wordt hangt af van de startdatum van uw levering. Ongeveer 7 werkdagen voor de start van uw levering ontvangt u van ons een e-mail met daarin het voorstel van de hoogte van uw voorschotbedrag. Hierop vindt u ook meteen de exacte datum waarop uw voorschot wordt afgeschreven.

Ben u geïnteresseerd in onze service?
Back to Top